2018 Εκπαίδευση

Εκπαίδευση & Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Επίπεδο Α’

Oλα τα μέλη του Hayabusaclub Thessaloniki Hellas θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα Εκπαίδευσης & Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας Επιπέδου Α’ του Ελληνικού Ινστιτούτο Μοτοσικλέτας.

Εδώ αλλά 6 μέλη μας από Θεσσαλονίκη και Λάρισα κατά την παρακολούθηση μαθημάτων σε ομάδα 3 ατόμων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Παρατηρητή Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου που έχει Πιστοποίηση ROSPA – RoADAR Advanced Rider.

Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του.

Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους.

Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για λύση.

Μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης – ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια.

Η εκπαίδευση διαρκεί 9 ώρες συνολικά (θεωρία 5 ώρες και πράξη 4 ώρες) και περιλαμβάνει βασικές γνώσεις που αφορούν τον ασφαλή αναβάτη, το ατύχημα, τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, το σήκωμά της και κυρίως διδάσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Χορηγείται βεβαιωτικό εκπαίδευσης και έκθεση αξιολόγησης.