picture

O σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά και με άλλες λέσχες τις ΜΟΤΟΕ στην παρουσίαση του προγράμματος του Ινστιτούτο Μοτοθέσις < ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ> ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Φ.20.1/146247/Δ2/17-9-2015) και παρουσιάζει τη δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας η οποία απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών δηλ. σ' αυτούς που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού. Σκοπό έχει να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο χρήσης της. Η ανάγκη της δράσης προέκυψε από τις αρνητικές στατιστικές που χρόνια τώρα καταγράφουν το πρόβλημα. Το μοτοποδήλατο ή η μοτοσυκλέτα μπορεί να 'ναι το "εισαγωγικό" όχημα των νέων ανθρώπων στην τροχαία κίνηση και ξέρουμε όλοι ότι τα πρότυπα που προβάλλονται κάθε άλλο λειτουργούν θετικά δηλ. προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας.
Η διάρκεια της παρουσιασης στα σχολεια είναι 2 ωρών και προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο και τις λεσχες.....
Ενδεικτικά κάποιες παρουσιάσεις μας :
picture

ΓΕΛ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ (ΜΕ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΚΑΙ WSS)
picture

picture

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ (ΜΕ ΑFRICA TWIN CLUB)
picture

picture

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΕ ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β)
picture

ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΜΕ Μ.Ο.Λ.Λ )
picture
picture

ΕΠΑΛ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (ΜΕ Μ.Ο.Θ ΚΑΙ ΑFRICA TWIN)
picture
picture

ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΣΥΚΕΩΝ (ΜΕ AFRICA TWIN)
picture
picture

EΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ -ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΜΕ Μ.Ο.Θ)
picture
picture

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΓΡΙΤΑΣ - ΣΕΡΡΩΝ
picture
picture

ΕΠΑΛ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
picture
_____________________________________________________
ADVANCED Riders Tuition - Level A
Επισης συμμετεχουμε στη δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για λύση. Μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης - ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια.
Κάθε μοτοσυκλετιστής, ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α ή ΜΟΤ/ΤΟΥ και επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο, μπορεί να απευθύνεται στον Παρατηρητή Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου (Πιστοποίηση ROSPA - RoADAR ADVANCED RIDER), ο οποίος βρίσκεται γεωγραφικά κοντύτερά του για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση διαρκεί 9 ώρες συνολικά (θεωρία 5 ώρες και πράξη 4 ώρες) και περιλαμβάνει βασικές γνώσεις που αφορούν τον ασφαλή αναβάτη, το ατύχημα, τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας, το σήκωμά της και κυρίως διδάσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας. Χορηγείται βεβαιωτικό εκπαίδευσης και έκθεση αξιολόγησης.
Κόστος: Η εκπαίδευση κοστίζει 30 ευρώ (30% έκπτωση με κάρτα ΜΟΤ.Ο.Ε.), εφόσον ο ενδιαφερόμενος ενταχθεί σε τμήμα εκπαίδευσης, το οποίο η Λέσχη του Παρατηρητή Εκπαίδευσης θα έχει ανακοινώσει και αντιπροσωπεύει το κόστος ανάπτυξης και διατήρησης του προγράμματος. Δεν προβλέπεται αμοιβή των Παρατηρητών Εκπαίδευσης. Εάν για γεωγραφικούς λόγους αυτό είναι δύσκολο, δηλαδή ο/η ενδιαφερόμενος/η μένει μακριά από τις πόλεις διαμονής των μελών του Ινστιτούτου, τότε απευθύνεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο Ινστιτούτο. Ιδιαίτερα, εάν ο ενδιαφερόμενος εκπροσωπεί φορέα ή ομάδα και ενδιαφέρεται η εκπαίδευση να οργανωθεί στη δική του πόλη, η επικοινωνία πρέπει να γίνει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ με το Ινστιτούτο.
picture

picture
_____________________________________________________
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

"ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ"

__________________________________

ΚΩΤΣΙΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

LEVEL B

picture

__________________________________

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

LEVEL Α

picture

__________________________________

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

LEVEL Α

picture

__________________________________

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

LEVEL Α

picture

__________________________________

ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

LEVEL Α

picture